Ändra Språk
Det ska vara lätt att välja rätt! -

Håll dig uppdaterad med
våra senaste nyheter...

Nyhetsartikel

Det ska vara lätt att välja rätt!

På Eurest är det lätt att välja rätt – vi serverar MSC-certifierad vildfångad fisk och skaldjur som vi tydligt märker ut på våra menyer. För att uppmärksamma detta serverar vi under v. 5 nya och spännande fiskrätter med den miljömärkta fisken i fokus.

Eurest |  den 30 januari 2017

MSC-märkt fisk på Eurest

Sandra Mastio, vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 har tillsammans med MSC – miljömärket för ett hållbart fiske – tagit fram några av de goda och lättlagade rätterna som serveras under veckan.

Eurest en del av Compass Group AB, är sedan två år tillbaka gruppcertifierat enligt MSCs spårbarhetsstandard, vilket innebär att de rätter som bär miljömärket kan spåras tillbaka till ett MSC-certifierat fiske.

En av rätterna som Sandra tagit fram, som även kommer att serveras i våra restauranger är fish taco med syrlig rödkålssallad och ärttzatziki. Receptet kan du enkelt laga hemma:  

  • Strimla ett halv litet rödkålshuvud och riv citronzest från en 1 citron och pressa över saften av en halv. Krama kålen ordentligt med handen så att den mjuknar.
  • Mosa 1 dl gröna ärtor slarvigt med en gaffel och blanda med 2 dl grekisk yoghurt och zest från 1 lime, 1 finriven vitlök och 1 knippe finhackad koriander.
  • Dela 800 g MSC-märkt torsk i lika stora bitar. Vispa upp ett ägg och lägg i fiskbitarna innan du vänder dem i pankoströbröd. 
  • Stek på medelhög värme i olivolja på alla sidor i ca 5 min (totalt), fisken ska bli fast och pankon krispig.
  • Snabbstek 8 små tortillabröd och placera sen rödkålen i mitten innan du lägger på den nystekta fisken och toppar med ärttzatzikin. Ät och njut! 

 Välj MSC-märkt du också, och bidra till ett levande hav för kommande generationer!

Tillbaka