Ändra Språk
Hållbarhetsveckor på Eurest -

Håll dig uppdaterad med
våra senaste nyheter...

Nyhetsartikel

Hållbarhetsveckor på Eurest

Som en global leverantör av måltidslösningar har vi ett stort inflytande över vad våra gäster väljer att äta och dricka. Under v.47-48 sätter vi därför extra fokus på de hållbara val våra gäster kan göra i våra restauranger samt vikten av att minimera matsvinnet.

Eurest |  den 16 november 2015

Hallbarhet

Mat står för ungefär 25 procent av människans klimatpåverkan. Samtidigt orsakar den andra miljöproblem såsom minskad biologisk mångfald, övergödning och utarmning av vår jords resurser. På Eurest arbetar vi systematiskt för att minimera vår miljöpåverkan samt använda befintliga resurser på ett ansvarsfullt sätt. Vår ambition är att vara den mest hållbara leverantören av tjänster och måltider i vår bransch och vi ska driva verksamheten utifrån höga etiska krav.

Vad händer i våra restauranger under Hållbarhetsveckorna:

Under hållbarhetsveckorna kommer vi att servera rätter som både smakar och gör gott. Klimatnyttan med att välja dessa rätter är tydligt utmärkta på menyerna för att våra gäster ska kunna göra medvetna val.

Rätterna som kommer att serveras fokuserar på:

  • Ät mindre kött och blanda ut det kött du äter med till exempel linser, bönor eller grönsaker – det bidrar till ett lägre Co2 utsläpp.
  • Välj svensk kyckling - det är bra för både djur och miljö.
  • Väl MSC-certifierad fisk – det motverkar utarmningen av haven.
  • Ät mer vegetariskt – det har en låg klimatpåverkan.

Vi kommer dessutom göra våra gäster uppmärksamma på vikten av att mininera matsvinnet. Sedan 2010 har vi genom hjälp från våra gäster, rutiner och ett aktivt miljöarbete lyckats minska matsvinnet i våra 150 restauranger med cirka 40 procent. Minskningen motsvarar vikten av ca 500 000 luncher. Det är vi oerhört stolta över, men vi vill bli ännu bättre – ta inte mer mat än du äter upp.

Välkommen att smaka vår vällagade, goda och hållbara mat.

 

Tillbaka