Ändra Språk
Hälsovecka -

Håll dig uppdaterad med
våra senaste nyheter...

Nyhetsartikel

Hälsovecka

20-24 april är det hälsovecka i alla Eurest restauranger. Vi kommer under denna vecka rikta ett extra fokus på hälsosamma vanor. Under veckan kommer vi bland annat att lansera nya maträtter och produkter, alla med en hälsosam prägel.

 

Eurest |  den 20 april 2015

Hälsovecka på Eurest

Maten är din kropps bränsle. Vad du äter, hur mycket och hur ofta du äter olika livsmedel påverkar hur du mår. Både på kort och lång sikt. 

Som en leverantör av måltidslösningar har vi ett stort inflytande över vad våra dagliga gäster och medarbetare väljer att äta och dricka. Vi förespråkar inga dieter utan erbjuder istället miljömässigt hållbara och hälsosamma alternativ. Vårt fokus ligger på mat med ett balanserat näringsinnehåll - det är helheten i kosten som är viktig. Det går att äta bra på många olika sätt, men genom att äta varierat, inte för mycket, och röra på sig får man en bra balans.

Under hälsoveckan lyfts matvanor som både ger oss mycket näringsämnen och som bidrar till att minska risken för sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdom, övervikt, typ 2-diabetes och cancer. Exempel på sådan mat är grönsaker, baljväxter och frukt, fisk, vegetabiliska oljor som till exempel rapsolja och mat med fullkorn.

Mat som istället kan bidra till att vi får i oss mindre näring är läsk, godis, bakverk och kakor som innehåller mycket socker. För mycket salt mat och salta snacks, charkprodukter och kött av nöt, gris och lamm kan också leda till att risken för sjukdom ökar.

Vi på Eurest vill ge dig den information du behöver för att kunna göra medvetna val baserat på hälsa och välmående. Maten som serveras ska både vara fantastiskt god och ge dig det du behöver för att kunna prestera hela dagen.
  

Tillbaka