Ändra Språk
Nu serverar vi extra mycket rotfrukter i våra restauranger -

Håll dig uppdaterad med
våra senaste nyheter...

Nyhetsartikel

Nu serverar vi extra mycket rotfrukter i våra restauranger

Eurest |  den 17 oktober 2014

Rotfrukter

På hösten är det skördetid för våra svenska rotfrukter och då smakar de som allra bäst! I Sverige har rotfrukterna sedan urminnes tider varit en billig källa till vitaminer, kostfibrer och mineraler. Rotfrukter är dessutom väldigt tåliga grönsaker, det vill säga, klimatsmart mat. De odlas ofta på friland och påverkar därmed klimatet i mindre utsträckning än grönsaker som odlas i växthus. Rotfrukter kan även lagras längre än ömtåliga grönsaker som tomat, sallad och gurka. Det gör att svinnet minskar både i butiken och hemma.

På Eurest är vi noga med att säsongsanpassa våra rätter, det innebär att vi på hösten frossar i alla fräscha rotfrukter i såväl menyer som salladsbufféer. Dessutom har många av våra restauranger under hösten rotfruktsveckor, vilket innebär ett ytterligare fokus på säsongens råvaror i såväl lunchrätter som desserter. På bilderna ser ni exempel på hur Restaurang Snäckviken och Granpark valt att visa upp säsongens primörer för sina gäster!

Välkommen till någon av våra restauranger och njut av höstens alla rotfrukter!

 

Källa: Livsmedelsverket, Nationalencyklopedin

 

Tillbaka